Stabekk skoles musikkorps ble stiftet av C. Herman Haug i 1915. Haug var også korpsets første dirigent. Haugs svigerdatter, Lif Tybring, ble svært interessert i korpset og driften av dette. Hun stilte gjerne opp på øvelsene og hjalp til der det trengtes. På denne tiden var korpset kun tillatt for gutter. Fru Tybring ble en ivrig forkjemper for å få jentene inn i korpset.
I begynnelsen av 50-årene ble Lif Tybring forespurt om å starte en mødreforening. Imidlertid ønsket fru Tybring at pappaene skulle engasjere seg mer i korpset. I stedet for å starte en mødreforening startet hun i 1953 «Venneforeningen». Hun var selv formann fra 1953 – 1955. Og jentene fikk slippe til i korpset…
Venneforeningens oppgave skulle først og fremst være å skaffe inntekter til driften av korpset. Fru Tybring og Venneforeningen hadde mange tanker om hvordan de kunne samle folk for på denne måten å skaffe korpset sårt tiltrengte inntekter.
De første ideene til Blomstertoget slo rot en kveld Lif Tybring leste eventyret, Jomfru Maleen av Brødrene Grimm, for datteren sin. Eventyret var illustrert med et bilde av søte jenter med blomsterkranser i håret. Tankene begynte å spinne rundt et opptog med blomster, utkledde barn og voksne, barn med blomster i håret, hester og vogner pyntet med blomster og selvfølgelig korpset som midtpunkt for det hele. På denne tiden skjedde det ikke noe spesielt i Bærum på ettermiddagen 17. mai. Mange bæringer tok veien inn til byen. Hvorfor ikke skape en egen Bærum-tradisjon på selveste Nasjonaldagen med opptog og samling av folk i Bjerkelunden? Tankene rundt Bærums eget Blomstertog var begynt å spire…
Lif Tybring lanserte idèen sin for Guri Mørk som satt i styret i korpset. Både hun og Dr. Røybæk som var Smågardistenes dirigent i 50 årene tente på idèen. Sammen virkeliggjorde de fru Tybrings store drøm. Blomster ble plukket (!!!), gammelt tøy hentet fra loft, kjeller og loppemarked. 17. mai 1956 gikk det første Blomstertoget fra det gamle apoteket på Stabekk til Bjerkelunden. Særlig oppmerksomhet vakte de vakkert pyntede kjøretøyene, og Per Solhaugs hest og høyvogn. Guri Mørk var selv blomsterprinsesse, og åpnet dessuten dørene til hjemmet sitt i Kleivveien der alle deltakerne kledde seg ut. Langs ruten ble det solgt lodd. Loddsalget betydde like mye for korpset den gang som det gjør i dag. Etterpå var det stor folkefest i Bjerkelunden med konsert av Smågardistene, dans og underholdning.
Året etter ble ruten forlenget. Toget startet da fra den gamle politistasjonen på Stabekk. Siden har Blomstertoget stadig ekspandert, og av plasshensyn har toget fra 1972 og frem til i dag startet fra Stabekkbanen. I 2002 ble ruten igjen endret slik at Blomstertoget etter en runde rundt Bekkestua ender opp på Stabekk skole.
For oss som sitter i Blomstertogkomitèen er det en ære å få føre denne flotte tradisjonen, videre.
Hvis du ønsker å delta og føre denne flotte tradisjonen videre, les mer på vår side om Blomstertoget og påmelding.